Skip to main content

Senarai peniaga kuih raya Sungai Petani

 Bila raya dah dekat dah tentulah masing-masing sibuk nak cari kuih raya. kuih raya dulu dengan kuih raya zaman sekarang banyak beza. bukan saja rupa malah nama pun nama yang ada agak trending. kali ini saya ingin senaraikan peniaga-peniaga kuih raya yang berniaga di sekitar Sungai Petani.

  Ada yang boleh self pickup dan ada juga yang boleh hantar COD.  Pelbagai jenis kuih raya  yang dijual  dari kuih moden hinggalah ke kuih tradisional.  Kerepek pun pelbagai rasa sekarang ni . Ada yang perasa salted egg, teriyaki, cheese dan seaweed.

Selain dari jenis kuih yang diniagakan juga disertakan nombor contact untuk anda hubungi.


Serunding pun ada

Simpul kasih

yg ni panggil apa ye? Crunchy nuts?
nestum toping manik
Aneka biskut raya

Pistachio crunchy
Brownie cookie
Popia Sira
popia nestum

yg ni pula 4 setalam...dalam tu ada almond London, samprit, tart nenas, jejari oat

Kek lapis roll chocolate
Yg ni banyak juga pilihan. Ada almond London, tart nenas, mazola, tart blueberry, snowy Nestum, semprit, semprit susu, Florentine, batang buruk, Swiss hazelnut, short bread, Capuccino Almond, kuih Kapit dan aneka tempeyek dan kerepek.

Makmur pandan, Swiss tart blueberry, Swiss tart biscoff, bright eye Susan, jejari oat, Buble rice Almond, cornflakes crunchy, onde onde gula Melaka, biskut pasir( macam mana rupa?), Biskut Arab( pun tak pernah tahu), Swiss tart Nutella, Tart Cadbury.
Kuih siput
Ada yg nak tambah? Sila tulis diruangan komen.

Comments

Popular posts from this blog

Ikan Bakar Din

Nak cari tempat makan best di Penang? Looking for Ikan Bakar in Penang?Ini adalah salah satu yang saya syorkan. I came to this place many times and only this time I had opportunity to snap pictures and share with you all.This is one of Famous Penang Malay food located in Kepala Batas.Better try yourself and put your comment below. front view The line of a car parked in front of the restaurant Varieties of ikan bakar,daging,udang,sotong and etc... Varieties of ulam and sambals. Lauk kampung's section...including gulai batang pisang. my lunch Location: Kepala Batas (Jalan Butterworth-Alor Setar) GPS:N 5 30.942' E 100 25.3053 Serving:Ikan bakar,ayam bakar,daging bakar,udang bakar,sotong bakar,varities of ulam & lauk kampung. Operation: lunch time Capacity: 300 person Toilet:provided childseat:no parking:no my good comment: Deserve to be one of the best food in Penang.I had a real kampung style lunch with a lot of varities to choose. Room for improvement: little bit...

Kedai Makan Sedap: Yong Tau Foo Bagan ajam

Sejak kebelakangan ni saya selalu bersiar di area pantai bersih untuk menikmati pemandangan cantik Pulau Pinang dari seberang Perai. Selepas bersiar saya akan melalui satu jalan dimana disitu ada terdapat banyak gerai. Namun ada satu area ni memang penuh orang. 2, 3 kali dah saya lalu dan memang penuh. Kali ni saya singgah untuk mengetahui kenapa. Lokasi : Bagan Ajam (GPS: 5.448007, 100.380209) Operation time: 4pm~8:30pm Serving: Yong Tau Foo Waiting time: 20~30min( ramai. sebab tu kami order cucuk udang sementara menunggu) Parking: roadside Toilet: No Entertainment: no Budget: mcm gambar padangan luar kami mengambil tempat  pilih lauk apa yang kita nak Basically Yong Tau Foo disini adalah jenis sup. Selepas itu kita perlu memilih sama ada kita nak ia datang bersama bihun, koeyteow ataupun mee. Kami pilih koey teow dan bihun.Kemudian nombor akan diberi. Kami dapat nombor 27. sementara tu kami order cucur udang ala2 padang kota lama. Memang sedap. Harga MYR3. Selepas kena cucoq udang! ...

Sinar Indah Cafe

    Location:Bandar Baru Perda(Next to LHDN),Bukit Mertajam Dishes:30 to 40 local dishes Capacity:150 people Popular:Ikan Bakar,Ikan goreng panas,ulam,sambal petai,kepah Budget:around MYR4 Operation time:lunch(off:Sunday) Serving time:self service parking:provided by MPSP childseat:provided My good comment:Delicious. Room for improvement:too many people...Like canteen for government servant because many of them have their lunch here. Sometime must wait a long time for a drink to be served. Sometime in Friday,30 people line-up to in front cashier to pay.