Skip to main content

Aldy Hotel,Melaka


Bukan senang bagi saya utk sampai ke Melaka.So kesempatan adik saya kawin dgn org Malaka ni,saya pun plan lah cuti2 Malaysia di Malaka dgn family tercinta.process pertama ialah dengan mencari hotel yg sesuai untuk kami.Oleh kerena destinasi kami adalah A famosa dan sekitarnya,kami pun cari lah hotel yg ada kat2 situ.Selepas survey punya survey,saya pun jumpa lah hotel ni.nama tak pernah dengar tapi memandang kan hotel ni dekat ngan destinasi saya,saya pun book hotel ni. Booking dibuat melalui iklan AGODA yang ada dalam blog ni. Kebetulan offernya menarik dan lebih murah dari book direct. Kosnya adalah MYR180. Saya juga ada bertanyakan org Melaka pasal hotel ni namun jawapannya hampa kerana tak ada sorang pun tau hotel ni.Selepas berpandukan GPS,maka sampailah kami ke hotel ni....OOOO...rupanya bangunan merah yg selalu saya nampak tu lah Aldy Hotel.Saya rasa semua org yg pernah datang ke sini pernah nampak bangunan ni.











 Maknanya memg senang la kami nak berjalan.Parking sekali lepas tu boleh gi banyak tempat.mcm mana rupa hotel ni dari dalam?dalamnya biasa je dan Ok sikit dari hotel budget.






















 Dari atas hotel ni juga anda akan disajikan panorama yg menarik.No argue sebab hotel ni berada ditengah2 destinasi percutian kami.




 Diatasnya juga ada swimming pool tapi nak mandi segan sebab org yg naik a Famosa boleh nampak kita.



















 Kalau malas nak tunggu lif,anda juga boleh guna tangga.Hotel ni tak la tinggi sangat pun.





Comments

Popular posts from this blog

Ikan Bakar Din

Nak cari tempat makan best di Penang? Looking for Ikan Bakar in Penang?Ini adalah salah satu yang saya syorkan. I came to this place many times and only this time I had opportunity to snap pictures and share with you all.This is one of Famous Penang Malay food located in Kepala Batas.Better try yourself and put your comment below. front view The line of a car parked in front of the restaurant Varieties of ikan bakar,daging,udang,sotong and etc... Varieties of ulam and sambals. Lauk kampung's section...including gulai batang pisang. my lunch Location: Kepala Batas (Jalan Butterworth-Alor Setar) GPS:N 5 30.942' E 100 25.3053 Serving:Ikan bakar,ayam bakar,daging bakar,udang bakar,sotong bakar,varities of ulam & lauk kampung. Operation: lunch time Capacity: 300 person Toilet:provided childseat:no parking:no my good comment: Deserve to be one of the best food in Penang.I had a real kampung style lunch with a lot of varities to choose. Room for improvement: little bit...

Kedai Makan Sedap: Yong Tau Foo Bagan ajam

Sejak kebelakangan ni saya selalu bersiar di area pantai bersih untuk menikmati pemandangan cantik Pulau Pinang dari seberang Perai. Selepas bersiar saya akan melalui satu jalan dimana disitu ada terdapat banyak gerai. Namun ada satu area ni memang penuh orang. 2, 3 kali dah saya lalu dan memang penuh. Kali ni saya singgah untuk mengetahui kenapa. Lokasi : Bagan Ajam (GPS: 5.448007, 100.380209) Operation time: 4pm~8:30pm Serving: Yong Tau Foo Waiting time: 20~30min( ramai. sebab tu kami order cucuk udang sementara menunggu) Parking: roadside Toilet: No Entertainment: no Budget: mcm gambar padangan luar kami mengambil tempat  pilih lauk apa yang kita nak Basically Yong Tau Foo disini adalah jenis sup. Selepas itu kita perlu memilih sama ada kita nak ia datang bersama bihun, koeyteow ataupun mee. Kami pilih koey teow dan bihun.Kemudian nombor akan diberi. Kami dapat nombor 27. sementara tu kami order cucur udang ala2 padang kota lama. Memang sedap. Harga MYR3. Selepas kena cucoq udang! ...

Sinar Indah Cafe

    Location:Bandar Baru Perda(Next to LHDN),Bukit Mertajam Dishes:30 to 40 local dishes Capacity:150 people Popular:Ikan Bakar,Ikan goreng panas,ulam,sambal petai,kepah Budget:around MYR4 Operation time:lunch(off:Sunday) Serving time:self service parking:provided by MPSP childseat:provided My good comment:Delicious. Room for improvement:too many people...Like canteen for government servant because many of them have their lunch here. Sometime must wait a long time for a drink to be served. Sometime in Friday,30 people line-up to in front cashier to pay.